مسعود ده نمکى در نشست نقد و بررسى این فیلم که پس از نمایش آن برگزار شد افزود: اصل داستان این فیلم مربوط به ماجرایى است که در سال 63 اتفاق افتاده و در این فیلم در قالب سینمایی، قصه پردازى شده است.
وى با بیان این که فیلم اخراجى ها 2 ادامه مسیر اخراجى ها 1 است گفت: همه دیالوگ هاى این فیلم سیاسى و مهم است.
ده نمکى افزود: فیلمنامه این فیلم نیز بر اساس خاطرات یکى از سرداران آزاده است که مدت 10 سال در اسارت بود.
ده نمکى با بیان این که این فیلم با فطرت مشترک آدم ها ارتباط دارد، افزود: من هنوز هم فکر نمى کنم که با نیت سینماگر شدن وارد این حوزه شده ام و تلاش مى کنم تا دیده هایم را از جنگ بنویسم یا نشان دهم.
وى با بیان این که براى ورود به عرصه سینما احساس تکلیف کردم گفت: من آمده ام تا حرف خودم را در سینما بزنم و اگر قرار باشد براى خوشایند دیگران فیلم بسازم از این عرصه خواهم رفت.
ده نمکى افزود: نسلى که در دوران دفاع مقدس افتخار آفرید ، به جاى آنکه مورد تفقد قرار گیرند، مورد انتقاد قرار گرفتند و در سینماى ما با بودجه هاى دولتی، فیلم هاى ضد جنگ ساختند و در این فیلم ها گفتند که چرا جنگیدید.
کارگردان فیلم اخراجى ها گفت: چرا براى جانبازها درصد مى گذاریم، نام شهدا را بر کوچه ها مى گذاریم اما وقتى به آزاده ها مى رسیم آنان را بایکوت مى کنیم.
ده نمکى با اشاره به انتقادات از این فیلم افزود: بسیارى از منتقدان نمى توانند به مفهوم فیلم ایراد بگیرند و به همین علت ایرادهاى تکنیکى را مطرح مى کنند و باید بگویم تکنیک فیلم به مراتب از بسیارى فیلم ها بهتر است.
وى گفت: مردم ما با تماشاى این فیلم به هجو و ریاکارى مى خندند و هیچ گاه به شخصیت ها یا رزمندگان نمى خندند.
ده نمکى افزود: فیلم اخراجى ها مرز میان دیندارى واقعى و ریاکارانه و همچنین رزمنده واقعى و دروغین را نشان مى دهد.
وى گفت: الگوى من براى نوشتن فیلمنامه مثنوى است که با زبان ساده مفاهیم عمیقى را طرح مى کند.
ده نمکى با اشاره به فروش بیش از 4 میلیارد و 600 میلیون تومانى فیلم اخراجى ها 2 در روزهاى گذشته افزود: فکر مى کنم اگر مى گذاشتند اخراجى ها 1 نیز به همین میزان فروش داشت.
وى با بیان اینکه نگارش فیلمنامه اخراجى ها 3 در دست نگارش است گفت: اخراجى ها 3 به مسائل سیاسى و اقتصادى امروز جامعه مى پردازد و دیالوگ هاى آن نیز سیاسى تر است.
ده نمکى افزود: من به فروش این فیلم فکر نمى کنم بلکه مهم آن است که آن چیزى را که مى خواهم بتوانم بنویسم.
وى گفت: مخالفت بسیارى از مخالفان به علت آن است که مى دانند فیلم چه مضمونى دارد و تاریخ اینها را نخواهد بخشید.
ده نمکى با بیان اینکه هیچ جاى فیلم لمپنیزم نیست افزود: همه طنزهاى فیلم، جهت دار، سیاسى و تک تک دیالوگ ها نیز معنى دار است.
این کارگردان سینما گفت: من افرادى را که سینماى جنگ را کلیشه اى کردند و براى آنان نان دانی است معرفى خواهم کرد.